Ročne svetilke nam pri nočnih pohodih pridejo še kako prav

Ročne svetilke nam pri nočnih pohodih pridejo še kako prav

Že kar nekaj časa smo sedaj z prijatelji kar konstantni pohodniki. Tako pa se skoraj da vsak teden, včasih tudi po dvakrat, odpravimo na kakšen daljši pohod v hribe. Pri temu pa velikokrat hodimo ponoči, tako da pridemo na cilj ob sončnem vzhodu, saj lahko tako vidimo res zelo lep prizor iz hribov. 

Ker pa se na sprehode torej velikokrat odpravimo ponoči, pa so ročne svetilke, del naše zelo pomembne opreme, ki jo vedno vzamemo s seboj. To pa zato, ker bi brez svetilke zelo težko hodili, saj so nekatere poti gozdne, ter tako zelo malo svetlobe pride do tal. Prav tako pa si po navadi tudi radi postavimo kak šotor, ter, ko pridemo na destinacijo, včasih prespimo in se nato zjutraj vračamo nazaj, saj so kakšni pohodi zelo dolgi, ter zahtevajo tudi do 6 ur hoje v eno smer.

No tako pa so ročne svetilke res zelo pomemben del naše opreme. Zato pa tudi poskrbimo za to, da imamo s seboj kvalitetne svetilke in pa tudi kakšno rezervo. Enkrat pa se nam je zgodilo, da smo s seboj imeli samo eno ročno svetilko, ter nam je ta, na srečo že proti koncu pohoda, odpovedala, ter smo morali hoditi v temi, kar pa je bilo kar zahtevno. Takrat pa smo imeli res srečo, da se je že bližalo jutro, ter se nam je teren počasi osvetljeval. 

Tako pa vedno, ko grem v nakup za kakšne nove ročne svetilke, poskrbim za to, da je svetilka, ki jo kupim ,čim bolj kvalitetna. Tako pa je pomembno, da je svetilka čim bolj odporna na udarce in pa tudi vodoodporna, če se le da. Prav tako pa mora biti čim bolj svetla, tako da nam lahko osvetli čim večji del poti, saj nam lahko to še kako pomaga na nočnih pohodih, tako da potrebujemo samo eno svetilko.