Osebna rast in otroci

Ko postaneš mama otroku, takrat se zaveš, da imaš pred seboj malo bitje ki bo potrebovalo veliko pomoči na svoji življenski poti in takrat prvič pomisliš kako dejansko deluje osebna rast in otroci. Tudi v mojem primeru sem se začela spraševati kako bom lahko  pravilno pomagala svojemu sinu pri osebni rasti in njegovem razvoju. 

Seveda sem si najprej pomagala s stricem Googlom. Nekega dne, ko mi je otrok zaspal, sem vzela v roke računalnik v iskalnik Google natipkala besede osebna rast in otroci ter začela preverjati prve zadetke. In med zadetki je bilo obilo rešitev, ki naj bi pripomogl pri otrokovi osebnostni rasti. Od čisto osnovnih knjig, ki predstavijo osnovno delovanje človekovih možganov, do tistih bolj psiholoških, ki vsebujejo kar nekaj trikov s pomočjo katerih lahko v fazi otroštva pravilno usmerjate svojega otroka. Če preskočimo knjige, se je med zadetki našlo kar nekaj tečajev, ki bi se jih lahko starši ali starši z otroki udeležili, prav tako pa sem našla kar nekaj učnih pripomočkov, ki naj bi spodbujali razvoj otroških možganov ter njegove osebnosti. Toda preden sem karkoli kupila, sem našla tudi zelo preprost predavanja na socialnem omrežju youtube.com z naslovom Osebna rast in otroci.

Osebna rast in otroci

In tu se je moje izobraževanje nadaljevalo. Za začetek sem si našla nekaj podobnih predavanj, kjer so bila nekatera izjemno kratka in bolj reklamne narave in druga spet popolnoma informativna, skoraj bi lahko rekla preveč informativna, glede na to, da je bil posnetek na voljo brezplačno. Predavanja z naslovom osebna rast in otroci sem poslušala v celoti in lahko rečem, da sem dobila kar precej informacij, s katerimi si zdaj lahko pomagam pri vsakodnevnem življenju. 

Seveda sem reagirala prehitro, saj pri novorojenčku res ne moremo doseči vsega kar sem slišala na predavanjih. Lahko pa z veseljem rečem, da sem si pravočasno pripravila kar nekaj zapiskov, po katerih bom delala, ko bo otrok zrastel do določenih let.