Moj mož je v svojo zbirko dodal še uro Breguet

Moj mož je v svojo zbirko dodal še uro Breguet

Moj mož je strasten zbiralec ročnih ur. Prvo je dobil od svojega dedka, ko je dopolnil osemnajst let. Vedno vsem pripoveduje, kako ponosen je bil takrat, ko mu je dedek podaril svojo uro. Nato si jih je nekaj izbranih kosov kupil sam in sčasoma je postal pravi zbiralec. Mislim, da ima od vsake znamke vsaj eno. Odkar sva skupaj, tudi sama pogosto zavijem v različne urarne in pogledam, kaj je novega na trgu.

Zadnjič sem v eni izmed njih opazila ročno uro Breguet, ker sem prvič slišala za to znamko, sem prodajalca vprašala iz kje prihaja. Povedal mi je, da kot vse najboljše ure tudi ta prihaja iz Švice. Kljub temu, da pri nas Breguet ni tako znana znamka kot so druge, je ta znamka ročnih ur znana kot sinonim za kakovost in inovativnost. 

Ustanovitelj Abraham Louis Breguet je prvo ročno uro naredil že leta 1810 za neapeljsko kraljico, kmalu sta bila med strankami tudi kralj Ludvik XVI in Marija Antoinetta. Ura, ki sem jo jaz zasledila je iz linije Marine in je prava kombinacija športne zmogljivosti in elegance. Bila sem skoraj prepričana, da Breguet ure mož še nima v svoji zbirki, vendar sem vseeno želela najprej preveriti.

Ker se je bližal ravno njegov rojstni dan, sem najine otroke, kot tudi najine starše na skrivaj obvestila, da bi zbrali denar in mu skupaj kupili Breguet ročno uro. Ker ga vsi dobro poznajo so bili takoj za. Z zbranim denarjem sem odšla v urarno, kjer so mi uro lično zavili.

Napočil je njegov rojstni dan in kot običajno smo ga praznovali na našem vrtu ob dobri hrani in pijači. Ko smo se najedli sem prinesla darilo in vsi smo komaj čakali, da ga odpre. Opazila sem presenečenje na njegovem obrazu, ko je videl Breguet znamko in takoj mi je bilo jasno, da ni vedel zanjo. Ko sem mu razložila kako kraljevska je ta ura so mu zažarele oči od veselja, vendar sem vedela, da bo kasneje vse podatke sam poiskal in jih prebral.