Prehransko dopolnilo, ki vsebuje kolagen v raznih oblikah

Med prehranskimi dopolnili se je pojavil tudi kolagen, ki nam zaradi svojih lastnosti in potencialov lahko pomaga pri zdravju kože, sklepov in pa tudi drugih tkiv. Velikokrat se odločimo zanj, predvsem iz razloga, ker se veliko govori da ima zelo dobre učinke in da se danes o njemu zares veliko govori. Predvsem nas pritegne pozornost, saj nam lahko učvrsti nohte, ki se nam nenehno lomijo kot tudi lasje. Hkrati pa nam prav tako pomaga pri celjenju ran.

Danes je takšen kolagen vse bolj priljubljen, ker pa smo si zelo različni lahko izberemo način uživanja in kombiniranja kolagena na način ki nam ustreza. Načeloma ga lahko vzamemo kadarkoli čez dan, ko se spomnimo. Nekateri zagovarjajo, da ga je treba jemati na tešče, takoj zjutraj, nekaterim pa lahko ta razdraži želodec in črevesje, in jim zato bolj ustreza če pred vnosom kaj pojedo. Ker ga imamo na voljo v različnih oblikah, ga posledično lahko tudi uživamo v različnih oblikah. To so lahko razne tablete, praški, šumečke, kapsule, tekočina v epruvetkah… ker nima tako groznega okusa si lahko komot vmešamo v razne sokove, smutije, ali kakršno koli drugo pijačo ali jedačo. Za takšne prehranske dodatke pravijo, da je dobro da izberemo kakovostne izdelke, ki vsebujejo prečiščen kolagen, brez ostalih dodatnih sestavin, saj tako lahko zagotovimo boljšo absorpcijo. Načeloma ima prehransko dopolnilo kot je kolagen kar dolgi rok trajanja. Seveda je pomembno da ga pravilno shranjujemo, in ga ne izpostavljamo vročini. Je pa še vedno dobro, da pogledamo na nalepko, do kdaj je ta še v redu, saj še vedno vpliva na kvaliteto in stabilnost kolagena, kot pa tudi varnosti pri zauživanju.

Seveda moremo upoštevati navodila proizvajalca, in kolagena ne smemo predozirati. Se pa nekateri radi odločijo, da kombinirajo kolagen z drugimi prehranskimi dopolnili, in zato ga ne jemljejo vsakodnevno, ampak izmenično. Velikokrat gre za nekajkrat na teden, ali pa celo kakšen mesec in nato mesec premora. Pomembno je, da vemo zakaj ga jemljemo in kaj od njega pričakujemo.

Prehransko dopolnilo, ki vsebuje kolagen v raznih oblikah