Opornice za vrat včasih še kako prav pridejo

Z leti se vse pozna, za kar nismo skrbeli prej se nam bo potem, ko bomo starejši začelo kazati v bolečinah. Sprva nam nič ne bo jasno, potem pa bomo na primer že tekli po opornice za vrat, ker bodo bolečine vedno večje. Za zdravje je potrebno skrbeti skozi celo življenje. Ljudje pa imamo obdobja, ko je polno skrbi in dela in takrat na zdravje pozabimo, to pa ni prav. Rečemo si, saj zdaj nimam časa zase, bo pa kmalu boljše in takrat, bom posvetil svojemu zdravju, takrat je mogoče že prepozno in opornice za vrat bodo že obvezne, kajti bolečine bodo vedno večje.

Včasih ko smo starejši se vprašamo zakaj nas vse boli in zakaj ni nobeden dan več tako sproščen in enostaven, ja to je življenje, hitro se staramo in če ne skrbimo za zdravje, nas lahko še kako stane, ko se bolečine ne nehajo.

Tako so opornice za vrat pravi naslov če:

  • Želite, da vam izboljša držo
  • Blaži bolečino, ker vratni hrbtenici omogoča počitek
  • Tako vam imbolizira vratno hrbtenico.

Res pa je, da ni tako enostavno izbrati opornice za vrat, ker jih je ogromno, najboljše je, da vam svetujejo strokovnjaki, ali pa da obiščete zdravnika, ki vam bo dal nadaljna navodila, ker drugače lahko izberete napačne opornice za vrat, to pa za vaše zdravljenje ne bi bilo dobro.

Sama sem imela izkušnjo, ko sem se zjutraj zbudila z togim, bolečim vratom. Joj kako je to grozni občutek, ko naenkrat ne moreš nič več. Če te resnično boli vrat, potem si pečen, ne moreš skoraj hodit, ne moraš se lepo tuširati, ne moraš voziti avta, se igrati z otroki, pospravljati, enostavno ne moreš funkcionirati. Jaz sem se počutila grozno. Moj vrat je bil tako težek, lažje pa je bilo, ko sem prišla do opornice za vrat, takrat sem imela občutek da moj vrat počiva in mišice so bile v mirovanju in resnično je bilo boljše.